PROFILY SKUPIN

V této sekci budou profily jednotlivých fans skupin. Zveřejněné info bude vždy projednané a po dohodě s dotyčnou skupinou. Případné nejasnosti vyřešíte na mailu: sxerews@slaviaultras.cz  

RED WHITE SUPPORTERS (RWS)

Tato skupina byla založena v roce 2001. V počátcích sdružovala širší spektrum lidí, kteří fandili Slavii. Členové se zajímali o dění na trávníku, v hledišti a v neposlední řadě v ulicích. Členové této skupiny stáli u zrodu prvních náznaků ultrasovin na Slavii. Postupem času se vyvíjela aktivita jednotlivců a skupina se přetransformovala v čistě chuligánskou grupu. Po mnoho let byly jednou z hlavních skupin a účastnili se mnoha mimostadionových aktivit. Známá je především jejich vlajka Red White Supporters.

Na začátku roku 2010 oznámila skupina rezignaci na chuligánské aktivity.


GANG OF SLAVIA (GOS)

Skupina byla založena 15.10.2005 čistě jako ultras skupina mladých aktivních slávistů. Název Gang of Slavia vznikl jednoduše, nemá znamenat, že jsme gangstři. Gang znamená také parta a tak v překladu do češtiny jsme Parta ze Slavie, čehož se snažíme stále držet. Zpočátku se skupina starala o výrobu choreografií a jejich samotnou realizaci na stadionech. Naše první prezentace byla při derby hraném na Strahově (výhra Slavie 4:1) a při kterém jsme se prezentovali našemi prvními choreografiemi. Ty byly dělány ve spolupráci s Ultras, skupinou RWP a panem TFY. Díky dobré spolupráci s aktivnímu členy Ultras Slavia jsme se dobře zapracovali na fans scéně. Jako skupina jsme se chtěli prezenovat i oblečením, vyrobili jsme si šály a později i trička. Po větším začlenění skupiny do kotle, se naskytla možnost navštěvovat i zápasy našich družebních přátel z Górnika Wałbrzych. Díky tomu máme další skvělé přátele.

Za celou dobu existence měla skupina logicky příliv a odliv členů. Nyní se počet ve skupině ustálil a začala se část lidí zapojovat více i v mimostadionových aktivitách. Naše spolupráce při výrobě chorea a organizaci dění na stadionu však stále pokračuje. Nechceme se nechat ukolébat přesunem do Edenu a přílivem nových fanoušků. Stále na sobě pracujeme a snažíme se atmosféru vylepšit. Stadiony také zdobí naše vlajka, jejíž rozměry jsou 10 x 1,5 metru.

BAD BOYS FROM EDEN (BBFE)
Historie této skupiny sahá do let 90tých, kdy byla založena partou slavistů, včetně aktivních chuligánů. Píše se rok 1996. Za největší slávy dokázala tato skupina naplnit při výjezdu celý  autobus. Bohužel po několika letech skupina upadá do zapomnění a prakticky zaniká. V roce 2009 se skupina mladých fanatiků domlouvá na obnově skupiny a chce pokračovat v její tradici. Jeden ze synů zakladatele původní skupiny ohlašuje vznik BBFE a v roce 2010 se skupina oficiálně dává dohromady. Členové BBFE jsou fanoušci z kotle, ale hlavně se jedná o mladší chuligány. Brzy začínají spolupracovat na mimo stadionových aktivitách, ale také pokračuje  jejich spolupráce v kotli na stadioně. Od vzniku přišlo a odešlo pár členů, počet je však nyní ustálen. Za chvilku skupina oslaví svůj 1 rok od založení. K této příležitosti chystají kluci choreografii a brzy představí i svojí vlajku.
16.02.2010 Orange 0